Contact
0416 35 20 40
ma-vr: 09.00 - 17.30 uur
za: 09.00 - 14.00 uur
Stuur ons een e-mail
Zoeken
Zoek op naam, trefwoord
of bestemming.


sluit venster   X
Hoeveel bagage mag ik meenemen bij mijn vliegreis?

In bijna alle gevallen geldt een bagagevrijdom van 20 kg ruimbagage per persoon. Daarnaast mag u 5 kg aan handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 55x35x25 cm. Voor baby's (0 t/m 1 jaar) geldt een bagagevrijdom van 10 kg per baby.
Een uitzondering is bijvoorbeeld Ryanair. Voor de voorschriften betreffende de bagage van Ryanair klik hier.

Wij raden u dringend aan om u aan de genoemde bagagevrijdom te houden, want indien het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden wordt bij incheck een overbagagetarief gehanteerd (ca. € 9,- per kilo per enkele reis ) Zie voor de actuele tarieven de site van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd. Bovendien mogen bagagestukken nooit zwaarder wegen dan 32 kilo per stuk.

Er gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden en op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie.

Dit zijn de regels voor vloeistoffen in uw handbagage:
- u kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter.
- deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
- per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen.
- de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter.
- de doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.
-†u ontvangt op alle Nederlandse luchthavens de doorzichtige plastic zak gratis.

Er zijn twee uitzonderingen:
- babyvoeding, die u tijdens de vlucht nodig heeft.
- medicijnen, die u tijdens de vlucht nodig heeft.

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Na de ticket- en/of paspoortcontrole kunt u op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord - wanneer nodig - voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgend vliegveld moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van uw handbagage
Bij de handbagagecontrole moet u alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet u apart aanbieden bij de handbagagecontrole.
Bijzondere bagage en verzoeken
Aan het meenemen van bijzondere bagage zijn bepaalde kosten en regels verbonden. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers.